VL_VL_ALL_1200x600_1907_Facts_Free_Radicals.jpg

Oxidativ stress

Når vores krop forbrænder maden ved hjælp af oxygen, eller når vores immunforsvar bekæmper indtrængende mikroorganismer, dannes reaktive oxygenforbindelser som for eksempel frie radikaler.

Antioxidanter er kroppens naturlige forsvar mod reaktive oxygenforbindelser, som frie radikaler. Kroppen producerer en række enzymer, som fungerer som antioxidanter. De fungerer ved at forhindre og uskadeliggøre et overskud af reaktive oxygenforbindelser i kroppen. Et overskud af sådanne forbindelser danner oxidativ stress i kroppen.

Reaktive oxygenforbindelser

Reaktive oxygenforbindelser bliver hele tiden dannet i kroppen som et biprodukt når kroppen forbrænder oxygen. Et eksempel på reaktive oxygenforbindelser er frie radikaler. Antioxidanter dannes i kroppen og hjælper den med at neutralisere oxygenforbindelserne som angriber cellerne.

Balancen mellem dannelsen af de reaktive oxygenforbindelser og deres nedbrydning ved hjælp af antioxidanter er vigtig for at kroppens celler kan fungere normalt.

Det er beregnet, at hver celle danner mere end 20 milliarder reaktive oxygenforbindelser hver dag ved normal forbrænding og hver celle i kroppen anslås at blive angrebet af disse forbindelser 10.000 gange hver dag. Antioxidantenzymerne som kroppen producerer, er kroppens forsvar mod disse forbindelser. En balance mellem dannelsen af reaktive oxygenforbindelser og deres tilintetgørelse ved hjælp af antioxidanterne er nødvendig for at kroppen kan fungere optimalt.

Antioxidanter

Antioxidanter kan virke ved at forhindre og uskadeliggøre et overskud af reaktive oxygenforbindelser. Nogle antioxidanter kan kroppen selv producere i form af enzymer.

Vi kan også finde antioxidanter som C vitamin og E vitamin og mineralerne selen, kobber og zink i fødevarer. Fødevarer som er rige på antioxidanter som for eksempel C vitamin og E vitamin omfatter bær, frugt, nødder, grøntsager og krydderier. Indtag af disse antioxidanter medvirker til at beskytte cellerne mod oxidativ stress.

En række forskellige forbindelser medvirker til at beskytte cellerne mod oxidativ stress:

  • Vitaminer som riboflavin, C vitamin og E vitamin
  • Mineraler som selen, kobber og zink
  • Enzymer som produceres af kroppen

Dannelse af oxidativ stress

Øget produktion af reaktive oxygenforbindelser, som for eksempel frie radikaler kan medføre, at kroppens antioxidantforsvar ikke er tilstrækkeligt. Hvis der opstår en vedvarende ubalance mellem mængden af antioxidanter og reaktive oxygenforbindelser i kroppen, siger vi, at kroppen udsættes for oxidativ stress.

Oxidativ stress kan sammenlignes med det der sker, når fedt bliver harskt eller når et søm ruster. Der er mange faktorer, som fører til en øgning i dannelsen af reaktive oxygenforbindelser, f.eks. træning, solstråling, fejlernæring, rygning, miljøgifte/tungmetaller og stress.

Når kroppen udsættes for belastninger bliver dens antioxidantforsvar ekstra vigtigt da disse kan øge produktionen af de frie radikaler.

Vitaepro produkt billede
  • Godt for led og muskler

VitaePro

  • Et af Nordens mest anvendte kosttilskud
  • Godt til led, muskler, hjerte
  • Bidrager til at mindske træthed og udmattelse

Tilbud: -50 % på første pakke

Nu kun 164,00kr. 328,00kr.

VitaePro indeholder ingredienser med dokumenteret effekt:
BLODCIRKULATION VitaePro indeholder nu også olivenolie-polyphenoler, der bidrager til at beskytte fedtstoffer i blodet mod oxidativt stress.*LED VitaePro indeholder Boswellia serrata, som er med til at holde leddene komfortable. MUSKLER VitaePro indeholder D-vitamin, som bidrager til at vedligeholde en normal muskelfunktion. HJERTET VitaePro indeholder omega-3-fedtsyrerne DHA og EPA, som bidrager til en normal hjertefunktion. Dokumenteret effekt på hjertet ved indtagelse af 250 mg DHA/EPA dagligt. REDUCERER TRÆTHED VitaePro indeholder B12- og C-vitamin, som bidrager til at mindske træthed og udmattelse. BESKYTTER CELLERNE VitaePro indeholder E-vitamin, selen og C-vitamin, som bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativt stress. IMMUNSYSTEM VitaePro indeholder B12-vitamin og selen, samt C- og D-vitamin, som bidrager til immunsystemets normale funktion.

*Ved indtagelse af 5 mg hydroxytyroxol, svarende til 20 g olivenolie pr. døgn.

En pakke med kosttilskuddet MultiPro | VitaeLab
MultiPro
MultiPro — med vigtige vitaminer og mineraler.
64,50kr. 129,00kr.
En pakke med kosttilskudet OmegaPro
OmegaPro
OmegaPro indeholder vitaminerne D, E og K2 samt omega-3.
114,00kr. 228,00kr.
En pakke med kosttilskuddet Cal-Mag
Cal-Mag
Kosttilskud som indeholder kalcium, magnesium og D-vitamin, som bidrager til sunde og stærke knogler
64,50kr. 129,00kr.