VL_VL_ALL_1200x600_1907_Facts_D_Vitamin_Sunbathing.jpg

D-vitamin

D vitamin medvirker til et normalt optag og en normal udnyttelse af kalcium.

Forskerne har kendskab til 13 forskellige vitaminer i dag, fire af disse er fedtopløselige og resten er vandopløselige. D vitamin tilhører den fedtopløselige gruppe. Forskellen er vigtig, fordi den fortæller os om næringsstoffet udskilles fra kroppen eller om det lagres i celler eller organer. Fedtopløselige vitaminer bliver lagret i leveren, så der findes et reservelager for kroppen, hvis der opstår vitaminmangel.

A, D, E vitamin og K vitamin er fedtopløselige. Disse vitaminer binder sig til fedt og optages i blodet gennem tarmen.

Godt for musklerne

Det er vigtigt at have velfungerende muskler for at kunne være i bevægelse og være aktiv gennem hele livet. Vitamin D medvirker til at vedligeholde en normal muskelfunktion.

D vitamin medvirker til at vedligeholde en normal knoglestruktur og normale tænder

D vitamin medvirker til et normalt optag og en normal udnyttelse af kalcium, som igen er vigtig for at vedligeholde en normal knoglestruktur og normale tænder. Mennesket består af ca. 1 kilo kalcium og kalcium er den vigtigste byggesten i knoglerne.

Et tilstrækkeligt indtag af D vitamin medvirker til at opretholde normale kalciumniveauer i blodet. D vitamin medvirker også til en normal optagelse og udnyttelse af et andet vigtigt mineral i kroppen, nemlig fosfor.

Det er vigtigt at indtage en tilstrækkelig mængde D vitamin gennem hele livet for at bevare en god knoglestruktur når du bliver ældre.

Solskinsvitaminet

Kroppen kan selv producere D vitamin når den udsættes for sollys. Dannelsen af D vitamin i huden ved hjælp af sollys er ikke altid tilstrækkelig i europæiske lande, specielt ikke i vintermånederne.

Pigmenteret hud

Mennesker med stærkt pigmenteret hud har sværere ved at producere D vitamin. Grunden er, at deres pigment, melanin, konkurrerer med produktionen af D vitamin.

Det er ikke muligt at få en overdosis af D vitamin fra sollys.

D vitamin spiller en rolle i celledelingsprocessen

Celledeling i kroppen er grundlaget for vækst og dannelsen af nyt væv. D vitamin spiller en rolle i celledelingsprocessen.

Sundhedsmyndighedernes anbefalinger om D vitaminindtag

Sundhedsmyndighederne anbefaler, at ældre personer, som kun får lidt dagslys, får tilskud af D vitamin. Årsagen til at ældres D vitaminproduktion bliver dårligere med alderen er, at syntesen i huden bliver mere ineffektiv og at madindtaget og udendørs aktivitet ofte reduceres.

Vidste du at…

Store dele af befolkningen har utilstrækkelige D vitaminniveauer i blodet (under 50 nmol/l), og denne andel øges i vinterhalvåret for de fleste gruppers vedkommende.

Kilde: Sundhedsmyndighederne.

Vitaepro produkt billede
  • Godt for led og muskler

VitaePro

  • Et af Nordens mest anvendte kosttilskud
  • Godt til led, muskler, hjerte
  • Bidrager til at mindske træthed og udmattelse

Tilbud: -50 % på første pakke

Nu kun 164,00kr. 328,00kr.

VitaePro indeholder ingredienser med dokumenteret effekt:

NYHED - BINDEVÆV: Ny ingrediens! Mangan bidrager til normal dannelse af bindevæv. LED: Nu mere Boswellia serrata der er med til at holde leddene komfortable. MUSKLER: D-vitamin bidrager til at opretholde en normal muskelfunktion. HJERTET: Omega-3-fedtsyrerne DHA og EPA bidrager til normal hjertefunktion. Gavnlig effekt ved 250 mg EPA/DHA (2 kapsler pr. døgn). REDUCERER TRÆTHED: B12- og C-vitamin bidrager til at mindske træthed og udmattelse. BESKYTTER CELLERNE: Antioxidanterne mangan, selen, C- og E-vitamin bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativt stress. IMMUNSYSTEM: B12-vitamin, C- og D-vitamin samt selen bidrager til immunsystemets normale funktion. 

En pakke med kosttilskuddet MultiPro | VitaeLab
MultiPro
MultiPro — med 10 livsvigtige vitaminer og 5 mineraler.
59,50kr. 119,00kr.
En pakke med kosttilskudet OmegaPro
OmegaPro
OmegaPro indeholder vitaminerne D og E samt omega-3-fedtsyrer.
109,00kr. 218,00kr.
En pakke med kosttilskuddet Cal-Mag
Cal-Mag
Kosttilskud som indeholder calcium, magnesium og D-vitamin, som bidrager til sunde og stærke knogler
59,50kr. 119,00kr.