VL_VL_ALL_1200x600_1907_Facts_Antioxidants_Blue_Berries.jpg

Antioxidanter

Antioxidanter medvirker til at beskytte cellerne mod oxidativ stress. Kroppen bruger antioxidanter for at beskytte cellerne i kroppen mod oxidativ stress. Nogle antioxidanter er enzymer, som kroppen selv producerer, mens andre antioxidanter, som C-vitamin og E-vitamin må tilføres gennem kosten.

Reaktive oxygenforbindelser

Antioxidanter er kroppens naturlige forsvar mod reaktive oxygenforbindelser, som frie radikaler. Kroppen producerer selv en række enzymer, som fungerer som antioxidanter. De fungerer ved at forhindre, uskadeliggøre og reparere skader forårsaget af et overskud af reaktive oxygenforbindelser i kroppen og kan dermed modvirke en række forskellige lidelser forårsaget af oxidativ stress.

Reaktive oxygenforbindelser bliver hele tiden dannet i kroppen som et biprodukt når kroppen forbrænder oxygen. Et eksempel på reaktive oxygenforbindelser er frie radikaler. Antioxidanter hjælper kroppen med at neutralisere de skadelige oxygenforbindelser. Uden antioxidanter ville oxygen fungere som gift i kroppen.

Balance mellem dannelsen af de reaktive oxygenforbindelser og deres tilintetgørelse, ved hjælp af antioxidanter, er vigtig for at kroppens celler kan fungere optimalt.

Naturlige antioxidanter

En række forskellige forbindelser medvirker til at beskytte cellerne mod oxidativ stress:

  • Vitaminer som riboflavin, C-vitamin og E-vitamin
  • Mineraler som selen, kobber og zink
  • Enzymer som produceres af kroppen

Antioxidanterne findes naturligt i kroppens celler i form af forskellige enzymer. Andre antioxidanter kan ikke produceres af kroppen, men må tilføres gennem kosten, f.eks. C-vitamin, E-vitamin og mineralerne selen, kobber og zink. Fødevarer som er rige på antioxidanter, som for eksempel C-vitamin og E-vitamin, inkluderer bær, frugt, nødder, grøntsager og krydderier.

Hvordan fungerer antioxidanter?

Antioxidantsystemet i kroppen består af en række enzymer, som kroppen producerer. Disse hjælper kroppen med at holde cellerne sunde. De reaktive oxygenforbindelser, som dannes under forbrændingen i kroppen, kan oxidere og påvirke kroppens celler. Dette er den samme proces som finder sted, når fedt bliver harsk eller et søm ruster. Kroppens naturlige ”anti-rustmiddel” er antioxidanter. Når kroppen udsættes for belastninger som stress, sollys, usund mad, hård træning med mere, dannes der en øget mængde af de skadelige oxygenforbindelser.

Derudover kan vi indtage ekstra antioxidanter fra den kost vi spiser. Antioxidanter som C- og E-vitamin medvirker til at beskytte cellerne mod oxidativ stress.

Vitaepro produkt billede
  • Godt for led og muskler

VitaePro

  • Et af Nordens mest anvendte kosttilskud
  • Godt til led, muskler, hjerte
  • Bidrager til at mindske træthed og udmattelse

Tilbud: -50 % på første pakke

Nu kun 164,00kr. 328,00kr.

VitaePro indeholder ingredienser med dokumenteret effekt:
MUSKLER VitaePro indeholder D-vitamin, som bidrager til at vedligeholde en normal muskelfunktion. HJERTET VitaePro indeholder omega-3-fedtsyrerne DHA og EPA, som bidrager til en normal hjertefunktion. Dokumenteret effekt på hjertet ved indtagelse af 250 mg DHA/EPA dagligt. REDUCERER TRÆTHED VitaePro indeholder B12- og C-vitamin, som bidrager til at mindske træthed og udmattelse. BESKYTTER CELLERNE VitaePro indeholder E-vitamin, selen og C-vitamin, som bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativt stress. IMMUNSYSTEM VitaePro indeholder B12-vitamin og selen, samt C- og D-vitamin, som bidrager til immunsystemets normale funktion. BLODET VitaePro indeholder Olivenolie-polyphenoler der bidrager til at beskytte fedtstoffer i blodet mod oxidativt stress.*

*Ved indtagelse af 5 mg hydroxytyroxol, svarende til 20 g olivenolie pr. døgn.

En pakke med kosttilskuddet MultiPro | VitaeLab
MultiPro
MultiPro — med vigtige vitaminer og mineraler.
59,50kr. 119,00kr.
En pakke med kosttilskudet OmegaPro
OmegaPro
OmegaPro indeholder vitaminerne D, E og K2 samt omega-3.
109,00kr. 218,00kr.
En pakke med kosttilskuddet Cal-Mag
Cal-Mag
Kosttilskud som indeholder kalcium, magnesium og D-vitamin, som bidrager til sunde og stærke knogler
59,50kr. 119,00kr.