VL_VL_ALL_1200x600_1907_Facts_Magnesium_Banana_Nuts.jpg

Magnesium

Magnesium er et af kroppens vigtigste mineraler. Magnesium medvirker til både normal muskelfunktion og til nervesystemets normale funktion. Magnesium er blandt de vigtigste mineraler i kroppen. Kroppen indeholder ca. 25 gram magnesium. Over halvdelen findes i skelettet og i tænderne, resten i cellerne. Magnesium er vigtig for mere end 300 enzymers funktion i kroppen.

Magnesium medvirker til en normal muskelfunktion

Hver bevægelse vi foretager os, kræver magnesium, da mineralet medvirker til både en normal muskelfunktion og til nervesystemets normale funktion. Mekanismen bag denne effekt er, at magnesium medvirker til den elektriske spændingsforskel over cellemembranen i muskel- og nerveceller. Denne spændingsforskel styrer muskeldilatationen, dvs. musklens evne til at slappe af.

Magnesium medvirker til at vedligeholde en normal knoglestruktur

Magnesium er en af byggestenene i både skelet og tænder. Skelettet indeholder 55 – 60 % af magnesiummet i kroppen. Ved magnesiummangel kan kroppen hente mineralet fra lageret i skelettet. Det er vigtigt at indtage nok magnesium eftersom mineralet medvirker til at vedligeholde en normal knoglestruktur og normale tænder.

Andre af magnesiums vigtige funktioner er:

 • Magnesium medvirker til elektrolytbalancen
 • Magnesium medvirker til en normal energiomsætning
 • Magnesium medvirker til nervesystemets normale funktion
 • Magnesium medvirker til en normal muskelfunktion
 • Magnesium medvirker til en normal proteinsyntese
 • Magnesium medvirker til en normal psykologisk funktion
 • Magnesium spiller en rolle i celledelingsprocessen

Magnesiumkilder

Sundhedsmyndighederne anbefaler et dagligt indtag af magnesium på 280 mg for kvinder og 350 mg for mænd. Magnesium findes i mange fødevarer, men især i kornprodukter og grøntsager. Bladgrøntsager, nødder, bananer, bælgfrugter, mørk chokolade, kaffe og mejeriprodukter, kartofler, kød, skaldyr og fisk er også vigtige kilder.

Vitaepro produkt billede
 • Godt for led og muskler

VitaePro

 • Et af Nordens mest anvendte kosttilskud
 • Godt til led, muskler, hjerte
 • Bidrager til at mindske træthed og udmattelse

Tilbud: -50 % på første pakke

Nu kun 164,00kr. 328,00kr.

VitaePro indeholder ingredienser med dokumenteret effekt:
BLODCIRKULATION VitaePro indeholder nu også olivenolie-polyphenoler, der bidrager til at beskytte fedtstoffer i blodet mod oxidativt stress.*LED VitaePro indeholder Boswellia serrata, som er med til at holde leddene komfortable. MUSKLER VitaePro indeholder D-vitamin, som bidrager til at vedligeholde en normal muskelfunktion. HJERTET VitaePro indeholder omega-3-fedtsyrerne DHA og EPA, som bidrager til en normal hjertefunktion. Dokumenteret effekt på hjertet ved indtagelse af 250 mg DHA/EPA dagligt. REDUCERER TRÆTHED VitaePro indeholder B12- og C-vitamin, som bidrager til at mindske træthed og udmattelse. BESKYTTER CELLERNE VitaePro indeholder E-vitamin, selen og C-vitamin, som bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativt stress. IMMUNSYSTEM VitaePro indeholder B12-vitamin og selen, samt C- og D-vitamin, som bidrager til immunsystemets normale funktion.

*Ved indtagelse af 5 mg hydroxytyroxol, svarende til 20 g olivenolie pr. døgn.

En pakke med kosttilskuddet MultiPro | VitaeLab
MultiPro
MultiPro — med vigtige vitaminer og mineraler.
64,50kr. 129,00kr.
En pakke med kosttilskudet OmegaPro
OmegaPro
OmegaPro indeholder vitaminerne D, E og K2 samt omega-3.
114,00kr. 228,00kr.
En pakke med kosttilskuddet Cal-Mag
Cal-Mag
Kosttilskud som indeholder kalcium, magnesium og D-vitamin, som bidrager til sunde og stærke knogler
64,50kr. 129,00kr.