VL_VL_ALL_1200x600_1907_Facts_Steamed_Clams.jpg

Kobber

Kobber er et sporstof, som medvirker til normal pigmentering af hår og hud. Kobber er et rødligt mineral som hører til gruppen af sporstoffer. Sporstoffer er mineraler i kosten, som vi har brug for mindre end 100 mg af om dagen. Kobber er et essentielt sporstof, hvilket betyder, at man kan påvise specielle fysiologiske forandringer ved en for lille tilførsel.

Hvilken funktion har kobber i kroppen?

Kroppen indeholder 50 – 150 mg kobber. Størsteparten findes i leveren, hjernen, hjertet og nyrerne. Kobber medvirker i flere reaktioner i kroppen og har derfor mange vigtige funktioner:

 • Medvirker til normal hudpigmentering
 • Medvirker til normal transport af jern i kroppen
 • Medvirker til normal hårpigmentering
 • Medvirker til at vedligeholde normalt bindevæv
 • Medvirker til at beskytte cellerne mod oxidativ stress
 • Medvirker til nervesystemets normale funktion
 • Medvirker til en normal energiomsætning
 • Medvirker til immunsystemets normale funktion

Kobber medvirker til nervesystemets normale funktion

Kobber er vigtig for produktionen af myelin, et fedtlag som består af flere fosfolipider og som omslutter nervebanerne. Dette er grunden til, at kobber medvirker til nervesystemets normale funktion.

Kobber medvirker til normal pigmentering af hår og hud

Kobber er vigtig for produktionen af melanin, som er sorte, brune og røde farvepigmenter. Melanin opfanger solens stråler. Når vi får meget sol på huden, producerer huden mere melanin og den bliver derfor brun. Sådan kan kobber medvirke til normal hudpigmentering.

Kobber i kosten

Kobber produceres ikke i kroppen og må derfor tilføres via kosten. Det anbefalede indtag af kobber er 0,9 mg per dag for både mænd og kvinder. Kilder til kobber i vores kost er brød, korn, frugt og grøntsager. Skaldyr, nødder og kakao indeholder også en del kobber. Vand som tappes fra kobberrør kan indeholde kobber, hvis vandet har stået længe i vandrøret eller hvis vandet er meget varmt.

Vitaepro produkt billede
 • Godt for led og muskler

VitaePro

 • Et af Nordens mest anvendte kosttilskud
 • Godt til led, muskler, hjerte
 • Bidrager til at mindske træthed og udmattelse

Tilbud: -50 % på første pakke

Nu kun 164,00kr. 328,00kr.

VitaePro indeholder ingredienser med dokumenteret effekt:
BLODCIRKULATION VitaePro indeholder nu også olivenolie-polyphenoler, der bidrager til at beskytte fedtstoffer i blodet mod oxidativt stress.*LED VitaePro indeholder Boswellia serrata, som er med til at holde leddene komfortable. MUSKLER VitaePro indeholder D-vitamin, som bidrager til at vedligeholde en normal muskelfunktion. HJERTET VitaePro indeholder omega-3-fedtsyrerne DHA og EPA, som bidrager til en normal hjertefunktion. Dokumenteret effekt på hjertet ved indtagelse af 250 mg DHA/EPA dagligt. REDUCERER TRÆTHED VitaePro indeholder B12- og C-vitamin, som bidrager til at mindske træthed og udmattelse. BESKYTTER CELLERNE VitaePro indeholder E-vitamin, selen og C-vitamin, som bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativt stress. IMMUNSYSTEM VitaePro indeholder B12-vitamin og selen, samt C- og D-vitamin, som bidrager til immunsystemets normale funktion.

*Ved indtagelse af 5 mg hydroxytyroxol, svarende til 20 g olivenolie pr. døgn.

En pakke med kosttilskuddet MultiPro | VitaeLab
MultiPro
MultiPro — med vigtige vitaminer og mineraler.
64,50kr. 129,00kr.
En pakke med kosttilskudet OmegaPro
OmegaPro
OmegaPro indeholder vitaminerne D, E og K2 samt omega-3.
114,00kr. 228,00kr.
En pakke med kosttilskuddet Cal-Mag
Cal-Mag
Kosttilskud som indeholder kalcium, magnesium og D-vitamin, som bidrager til sunde og stærke knogler
64,50kr. 129,00kr.