VL_VL_ALL_1200x600_1907_Facts_Free_Radicals_Cells.jpg

Frie radikaler

Frie radikaler er biprodukter fra kroppens energiforbrænding og er skadelige for kroppens celler. De dannes også når kroppen udsættes for ydre påvirkninger.

Hvad er frie radikaler?

Frie radikaler er molekyler, som dannes som et biprodukt i forbrændingsprocessen. Forbrændingsprocessen er betegnelsen for det som sker, når cellerne arbejder for at producere energi og varme fra næringsstoffer i kosten. Det kan sammenlignes med en bil som producerer udstødningsgasser når den forbrænder brændstof. Frie radikaler tilhører en gruppe som kaldes reaktive oxygenforbindelser.

Fysiske belastninger, sygdom, luftforurening, rygning, kemikalier som alkohol og UV-stråler fra solen kan øge produktionen af disse molekyler.

 

Hvordan fungerer frie radikaler?

Frie radikaler er en vigtig del af kroppens signalsystem, men hvis der er et overskud af disse, kan det medføre skade på kroppens celler. Et overskud kaldes for oxidativ stress i kroppen.

I fagsproget kaldes dette for biologisk oxidering, kroppen ”ruster” indefra. Nogle eksempler på oxidering er når et æble bliver brunt efter det er skrællet, når sømmet ruster eller når vi med alderen får rynker.

Hvordan kommer vi af med de frie radikaler?

Antioxidanter er kroppens naturlige forsvar mod frie radikaler og den oxideringsproces som de bevirker. Antioxidanterne uskadeliggør radikalerne og fjerner dem når de først er opstået.

Vores krop producerer en række enzymer, som fungerer som antioxidanter. Derudover kan næringsstoffer i kosten medvirke til at beskytte cellerne mod oxidativ stress. Dette gælder næringsstofferne:

 

 • Selen
 • Mangan
 • Vitamin C
 • Vitamin E
 • Zink
 • Kobber
 • Riboflavin

 

Vitaepro produkt billede
 • Godt for led og muskler

VitaePro

 • Et af Nordens mest anvendte kosttilskud
 • Godt til led, muskler, hjerte
 • Bidrager til at mindske træthed og udmattelse

Tilbud: -50 % på første pakke

Nu kun 164,00kr. 328,00kr.

VitaePro indeholder ingredienser med dokumenteret effekt:
BLODCIRKULATION VitaePro indeholder nu også olivenolie-polyphenoler, der bidrager til at beskytte fedtstoffer i blodet mod oxidativt stress.*LED VitaePro indeholder Boswellia serrata, som er med til at holde leddene komfortable. MUSKLER VitaePro indeholder D-vitamin, som bidrager til at vedligeholde en normal muskelfunktion. HJERTET VitaePro indeholder omega-3-fedtsyrerne DHA og EPA, som bidrager til en normal hjertefunktion. Dokumenteret effekt på hjertet ved indtagelse af 250 mg DHA/EPA dagligt. REDUCERER TRÆTHED VitaePro indeholder B12- og C-vitamin, som bidrager til at mindske træthed og udmattelse. BESKYTTER CELLERNE VitaePro indeholder E-vitamin, selen og C-vitamin, som bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativt stress. IMMUNSYSTEM VitaePro indeholder B12-vitamin og selen, samt C- og D-vitamin, som bidrager til immunsystemets normale funktion.

*Ved indtagelse af 5 mg hydroxytyroxol, svarende til 20 g olivenolie pr. døgn.

En pakke med kosttilskuddet MultiPro | VitaeLab
MultiPro
MultiPro — med vigtige vitaminer og mineraler.
64,50kr. 129,00kr.
En pakke med kosttilskudet OmegaPro
OmegaPro
OmegaPro indeholder vitaminerne D, E og K2 samt omega-3.
114,00kr. 228,00kr.
En pakke med kosttilskuddet Cal-Mag
Cal-Mag
Kosttilskud som indeholder kalcium, magnesium og D-vitamin, som bidrager til sunde og stærke knogler
64,50kr. 129,00kr.