VL_VL_ALL_1200x600_1907_Facts_A_Vitamin_Dairy_Products.jpg

Kalcium

Kalcium medvirker til at bevare en normal knoglestruktur. Mineralet medvirker også til at sikre en normal muskelfunktion. De fleste ved at kalcium medvirker til at bevare en normal knoglestruktur. Kalcium er den vigtigste byggesten i vores skelet. Men kalcium spiller også en central rolle i hver eneste bevægelse vi udfører, for kalciummet går ind i cellerne og medvirker dermed til en normal neurotransmission og en normal muskelfunktion.

Kalcium medvirker til at bevare en normal knoglestruktur

Kalcium lagres i knoglerne. Hvis kroppen har brug for mere kalcium end den får tilført via kosten, vil kalcium blive hentet i form af det kalcium der er lagret i knoglerne. Derfor vil et tilstrækkeligt indtag af kalcium medvirke til at vedligeholde en normal knoglestruktur.

Knoglemassen man har som ung har vist sig at være vigtig for mængden af mineraler i skelettet, også senere i livet. Kalcium er nødvendig for normal vækst og udvikling af børns knogler.

Et kilo kalcium i kroppen

Kalcium er det mineral, som vi har mest af i kroppen, ca. 1 kilo. I naturen findes kalcium i form af kalk.

Kalcium har flere vigtige funktioner i kroppen

Kalcium er vigtig for mange enzymer i kroppen. Foruden at vedligeholde en normal knoglestruktur og medvirke til en normal muskelfunktion har mineralet også følgende virkninger:

  • Kalcium medvirker til normal blodstørkning
  • Kalcium medvirker til en normal energiomsætning
  • Kalcium medvirker til normal neurotransmission
  • Kalcium medvirker til at fordøjelsesenzymerne fungerer normalt
  • Kalcium spiller en rolle i celledelings- og cellespecialiseringsprocessen
  • Kalcium medvirker til at vedligeholde normale tænder

Knoglerne fornys hele tiden

Knoglerne er ikke statiske og ubevægelige, men ændrer og fornyer sig hele tiden. I løbet af en 7-årig periode er alle knoglerne hos en voksen person blevet fornyet. Hos børn der vokser, går denne proces hurtigere. Knoglerne har derfor behov for en kontinuerlig tilførsel af byggestenen kalcium, som medvirker til at vedligeholde en normal knoglestruktur.

Magnesium vedligeholder normale knogler og tænder

Magnesium er en anden byggesten som medvirker til at vedligeholde normale knogler og tænder. Magnesium er også vigtig når vi bevæger os, da dette mineral medvirker til nervesystemets normale funktion og en normal muskelfunktion.

Kalcium i kosten

Kalcium findes i mejeriprodukter som for eksempel mælk, ost og yoghurt. Sundhedsmyndighederne anbefaler et dagligt indtag af kalcium for voksne kvinder og mænd på 800 mg.

Vitaepro produkt billede
  • Godt for led og muskler

VitaePro

  • Et af Nordens mest anvendte kosttilskud
  • Godt til led, muskler, hjerte
  • Bidrager til at mindske træthed og udmattelse

Tilbud: -50 % på første pakke

Nu kun 164,00kr. 328,00kr.

VitaePro indeholder ingredienser med dokumenteret effekt:
BLODCIRKULATION VitaePro indeholder nu også olivenolie-polyphenoler, der bidrager til at beskytte fedtstoffer i blodet mod oxidativt stress.*LED VitaePro indeholder Boswellia serrata, som er med til at holde leddene komfortable. MUSKLER VitaePro indeholder D-vitamin, som bidrager til at vedligeholde en normal muskelfunktion. HJERTET VitaePro indeholder omega-3-fedtsyrerne DHA og EPA, som bidrager til en normal hjertefunktion. Dokumenteret effekt på hjertet ved indtagelse af 250 mg DHA/EPA dagligt. REDUCERER TRÆTHED VitaePro indeholder B12- og C-vitamin, som bidrager til at mindske træthed og udmattelse. BESKYTTER CELLERNE VitaePro indeholder E-vitamin, selen og C-vitamin, som bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativt stress. IMMUNSYSTEM VitaePro indeholder B12-vitamin og selen, samt C- og D-vitamin, som bidrager til immunsystemets normale funktion.

*Ved indtagelse af 5 mg hydroxytyroxol, svarende til 20 g olivenolie pr. døgn.

En pakke med kosttilskuddet MultiPro | VitaeLab
MultiPro
MultiPro — med vigtige vitaminer og mineraler.
64,50kr. 129,00kr.
En pakke med kosttilskudet OmegaPro
OmegaPro
OmegaPro indeholder vitaminerne D, E og K2 samt omega-3.
114,00kr. 228,00kr.
En pakke med kosttilskuddet Cal-Mag
Cal-Mag
Kosttilskud som indeholder kalcium, magnesium og D-vitamin, som bidrager til sunde og stærke knogler
64,50kr. 129,00kr.